høns

Den nye hane

Arkiveret i

Der er sket en udskiftning i hønsegården. Vores gamle hane Henry er væk og den nye hane, Hans den 5. har indtaget hønsegården. Han er et pragt eksemplar i vores øjne og skal styre livet i hønsegården fremover.

For snart tre uger siden, tog jeg en beslutning om at vores gamle hane Henry skulle sendes til hønsehimlen. Henrys hane adfærd var desværre dalene og han var begyndt at jage hønsepigerne væk når der blev serveret godbider. En rigtig hane, vil normalt klukke hans specielle ”se, her er lækkerier” klukken og være meget opmærksom på at holde sammen på flokken. Men Henry var desværre ikke som han plejer og virkede lidt mat i betrækket, så det var frem med øksen.
20141204_152612
Hønsepigerne var alene i en lille uges tid før der flyttede en ny flot ung herre ind i hønsegården. I familien er vi så heldige at have nogen som opdrætter New Hampshire høns. Det er en rigtig smuk og rolig race, som vi længe har talt om at få. Derfor var vi og hønsepigerne glade da Hans den. 5 flyttede ind i hønsegården.

Hans, som vi i daglig tale kalder Hansemand er nok den mest fantastiske hane af de haner vi har haft. Han har 100 % styr på det at være en hane. Desuden er han et rigtig sludre chatol, når man kommer ned i hønsegården. Han små klukker, er meget opmærksom og så laver han flotte haneben til hønsepigerne hele tiden. Der gik lige et par dage før alle hønsepigerne havde vændet sig til at nu var der kommet en ny hane, som bare har styr på alt. Men nu er der kommet ro på flokken og den er dejlig harmonisk igen. Dog kommer Hansemand til at vinke farvel til et par af pigerne i starten af det nye år, da jeg skal have tyndet lidt ud i flokken. Men den sorg til den tid.

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri