høns

Genbrug af æggeskaller

Arkiveret i ,,

Her i huset gemmer vi alle de brugte æggeskaller. Jeg kan nemlig godt lide genbrug. Så jeg giver æggeskallerne tilbage til min hønseflok. Det giver god mening syntes jeg.

Jeg kunne også blot have smidt de tomme skaller på komposten, men jeg syntes at det tager al for lang tid før de bliver omsat. Derfor jeg vil hellere genbruge dem som et ekstra kalktilskud til mine høns. Jeg har en plastik beholder under køkkenvasken hvori jeg putter de tomme æggeskaller. Det er vigtigt at man lige skyller skallerne, så de ikke ligger og lugter. Der skal heller ikke være låg på beholderen, så der kan komme luft til skallerne. Efterhånden som de hober sig op, presser jeg dem let så der kan blive plads til flere æggeskaller.
Æggeskaller 1
Når jeg har nok og det lige passer med at jeg har haft gang i ovnen er det tid til at ”bage” skallerne. Jeg putter alle æggeskallerne i en dyb bageplade og bruger ovnens eftervarme. Skallerne skal ikke have mere end 10 min. Det kan godt lugte lidt sjovt når de bager, lidt ligsom i en rugemaskine, men det fortager sig hurtigt.

Varmen gør at de er meget nemmere at knuse. Jeg kommer dem op i en spand, som godt kan tåle at blive ridset. Så er der kun det sjove tilbage at knuse alle skallerne. Her er det en god ide at gå udenfor, da det godt kan svine lidt.
Æggeskaller 1a
Skallerne skal ikke knuses til pulver, men de må heller ikke være for grove. Når de er knust lader jeg dem køle lidt af. Jeg har en særskilt foderbeholder til østersskaller hængende i hønsehuset og deri kommer jeg de knuste æggeskaller. Så kan de selv vælge hvad de vil have.
Æggeskaller 2 b
Nu kunne man måske være bange for at ens høns ville få smag for at spise æg, når de får æggeskaller, men det har jeg ikke oplevet. De spiser de knuste æggeskaller med stor glæde og jeg syntes kun det er dejligt at give noget de selv har produceret tilbage igen.

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri