høns

Hønsehus

Arkiveret i ,,,

Da vi købte huset for tre år siden, var der tre hestebokse I den gamle stald. Da vi jo ikke lige havde en hest at putte i, bestemte vi os for kun at beholde to af boksene. Den største boks bruger vi nu som hønsehus.

Den anden boks kan blive brugt som skruk eller hane hus, ekstra opbevaringsplads eller som vinter bolig for vores to kaniner. Derudover har vi et tredje og mindre hønsehus som står i den lille ekstra hønsegård som vi lavede i sommers. Inde i stalden har jeg også min kyllingemoder stående. Det er min mands gamle akvarie, som bliver brugt hvis vi skulle have daggamle kyllinger uden en skruk til at passe på dem.
Hønseboksen 4
Vi har ikke ændret på selve de to bokses udseende. Så den øverste halvdel er ”åben” med tremmer. Det gør at vi nemt kan stå og kigge ind til flokken. Dog er der blot et problem og det er at der bliver mere støvet i resten af stalden, når der er delvis åbent ind til gokkerne. Jeg har dog tænkt på at få lukket den øverste halvdel af op til flere gange. Men, jeg syntes at det er hyggeligt, når gokkerne kan hoppe op på sidepindene og følge med i hvad jeg laver hvis jeg går og rumsterer i stalden.
Redekasser 2
Vi har 6 redekasser, men det er kun de tre øverste som bliver brugt. De nederste bliver mest kun brugt hvis jeg har en skruk høne. Så ligger de og ruger i de nederste redekasser indtil kyllingerne kommer. Når skrukken er klar til at forlade reden, kommer de enten over i ekstra boksen eller ud i det lille hønsehus.
Hønsehus 1
Vi opsatte sidste sommer et gødningsbræt under sidepindene. Gødningsbrættet gør at spånerne på gulvet holder sig ”renere” meget længere. Desværre er der altid en 2-3 høner som hellere vil ligge på gødningsbrættet og sove. Så jeg skal altid sætte dem tilbage på pinden, når jeg lukker ned for natten. Jeg er glad for at hønsehuset er så stor, så der er rigelig med gulvplads. Især hvis der er meget sne, eller der raser en kraftig storm, som gør at de ikke kan gå ud og er nødsaget til at tage ufrivilligt ophold indendørs.
Hønsehus 2
Så behøver de ikke stå som sild i en tønde. Men, de vil nu allerhelst være udenfor i den friske luft, hvis de selv kunne bestemme.

Louise

2 Kommentarer

  1. Jonas/November 8, 2013

    This is a very nice chicken coop 🙂

  2. Pia Marianne/November 18, 2013

    Such a great barn You have there – Must be wonderful event though, hard work too! 🙂

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri