høns

Mine vinter høns

Arkiveret i ,,,

Vinteren har jo ellers været fantastisk mild indtil nu. Men fordi det begyndte med sne og iskolde vinde, blev jeg nød til at holde mine vinter høns indendørs i hønsehuset, i to hele dage.

Det var pigerne og Henry selvfølgelig ikke meget begejstret for. Men jeg sørgede for at gøre det mest muligt godt for dem, imens de var indenfor. Heldigvis er hønseboksen ret stor så der er god plads til alle. Men det kan ikke undgås at der bliver lidt uro hvis overhønen hakker på underhønen. Så, for at give dem noget at tage sig til, smed jeg en masse halm ind til dem. Normalt har de kun halm ude i hønsegården, så de blev ekstra glade for at få noget halm at skrabe i indenfor.
Vinter høns 3
Jeg havde bagt en hønseguf kage til dem, den anden dag. Den består af en masse forskellige lækkerier, som bliver bagt til en hård kage. Den kan de så bruge meget tid på at hakke i. De kedede sig i hvert fald ikke, imens de skulle blive indenfor. Da vejret endelig blev bedre fik de lov til at komme ud igen. Men det havde jo sneet, så i hele hønsegården lå der et pænt lag sne. Ikke tale om at hønsebasserne ville gå ud i det hvide stads. Så jeg måtte hente kosten og feje så meget sne væk som jeg kunne. Så ville de godt gå udenfor. Alle, undtagen Henry! Lige meget hvor mange gange jeg kaldte med mit specielle hønse kald og kastede lækkerier. Så blev Henry altså indenfor.
Vinter høns 1
Desværre nåede pigerne ikke at være ude særlig længe, før det begyndte at sne igen. Så måtte pigerne trække indenfor til Henry igen.
Vinter høns 2

Du kan se flere billeder af min høns i galleriet på Sweet Country Lifes’ facebook side

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri