høns

Skruk høne

Arkiveret i ,,,

Forår og varme betyder i hønsegården en ting, kyllinger! Derfor har årets første skruk høne fået lov til at ruge.

Sidste år havde jeg seks høner som rugede kyllinger ud løbende hen over sommeren. I år skal der være lidt mere kontrol med antallet af skrukker. Derfor har jeg bestemt at kun én høne får lov til at ruge kyllinger ud. Resten får ikke lov til at skrukke.
Skruk huset
Jeg har flyttet den heldige skruk hønen ud i det lille hønsehus. Hvor hun kan ligge og ruge, uden at blive forstyrret af de andre høns. Min skruk høne klare sit job rigtig godt. Dog vil hun helst ikke gå af reden for at spise, drikke og afleverer sin skruk klat. Selvom der bliver åbnet op til det lille hønsehus, bliver hun pænt liggende i sin rede. Derfor må jeg løfte hende af reden, én gang om dagen. Når hun så endelig er kommet ud i hønsegården, ligner hun en stor oppustet kalkun.
Skruk høne 1
Vores skruk høne har fået 6 rugeæg fra vores egne høns, så det bliver spændende at se hvor mange æg der klækker, når der er gået 21 dage. Hun har ruget i lidt over en uge nu og æggene skulle gerne begynde at klække omkring den 19 maj.
Skruk rede med æg
Da jeg var ny i det at have en skruk, lyste jeg løbende ruge æggene for at se om der skete udvikling inde i ægget. Men det gør jeg ikke mere. Nu venter jeg blot på at der forhåbentlig kommer nogle kyllinger ud efter ca. 21 dages rugning.

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri