høns

Slagtekyllinger del 1

Arkiveret i ,

Så må det vist være på tide at fortælle lidt om hvordan det går med vores slagtekyllinger del 1. Vi hentede 15 små daggamle kødkyllinger, som går under navnet Scan Labelle den 30 april.

Der var gjort klar til dem inde i stalden, men desværre blev det få dage efter rigtig koldt og selvom de gik under varmelampe, så blev de desværre forkølet. Normalt er det bedst at holde nye dyr i karantæne væk fra de oprindelige dyr. Men da vi ikke havde mulighed for dette, gik kyllingerne i haneboksen. Men der har nok været noget vira gemt i min gamle flok, siden kyllingerne blev forkølet. En kylling fik det meget skidt og blev aflivet. De andre fik “behandling” bestående af kogt hakket æg blandet med urtepensil pulver og så lånte jeg mig frem til en ekstra varmelampe. Jeg havde bestemt mig for at hvis der ikke kom nogen form for bedring hos kyllingerne, så måtte øksen frem og alle ville blive aflivet.
Slagtekyllinger 2
Heldigvis klarede de sidste 14 kyllinger det og udviklingen af dem er drønet afsted. De “små” kyllinger er skabt til at udvikle kraftigt bentøj og få en stor vægt. Men jeg må tilstå at de er nogle mærkelige dyr. De æder og skider for at sige det som det er temmelig meget. Derudover ligger de også meget ned og er kluntet, når de løber lidt rundt. Fordelingen af haner/høner er ok. Jeg tror at der måske er en 5 haner, som øksen vil falde først for. Et par af dem er begyndt at komme med en halv kvalt galen, heldigvis er det kun om morgen indtil videre.
Slagtekyllinger 1
Siden de kom har de gået inde i haneboksen, men det har hele tiden været meningen at de skulle ud i noget lukket hønsegård, så de kunne få mere motion og så spise en masse grønt. Men med den tørre sommer vi har haft indtil nu har der ikke rigtig været nok grønt for dem og spise. Men jeg håber at de inden længe kan komme ud og få luft i fjerne samt at der vil være mere grønt til dem at spise. Indtil nu får de hvidkløver og hvad jeg kan finde af mælkebøtter som ikke ligger besvimet i græsset.
Slagtekyllinger 3
Kyllingerne er tæt på 2 måneder og ligner næste fuldvoksne høns. Men jeg må indrømme at jeg er ikke sikker på at det er et projekt jeg vil gentage. Der er nemlig meget mere arbejde med disse slagtekyllinger, en jeg lige havde forstillet mig. Forbruget af foder, spåner og vand er stort og der skal muges ud hos dem tit.

Men nu bliver det spændende at se om det ændre sig, når jeg får dem ud i deres egen hønsegård.

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri