vildtliv

Pindsvin i haven

Arkiveret i

Jeg bliver altid så glad når jeg ser at vi har pindsvin i haven. De er jo gartnerens bedste ven, da de hjælper os med at æde de snegle og kryb som kan gøre skade på planterne i haven.

Sidste år var der et pindsvin i haven, som havde brug for hjælp fordi den gik rundt med en skadet fod. Vi så den ude i haven om dagen, hvilket kan være livsfarligt når man er et pindsvin. Fluerne lægger spy (æg) på pindsvinet og det kan hvis det ikke bliver opdaget i tide betyde den visse død, da fluelarverne æder pindsvinet levende. Derfor fik vi fat i Pindsvinevennerne som kom og tog den lille fyr i pleje.

Vores brændeskur er et perfekt sted for pindsvin. Vi har nemlig flere paller liggende som vores brænde står på. Under pallerne har jeg i sin tid fyldt op med masser af nedfaldsløv fra Blodbøgen samt halm. Så jeg blev både glad og overrasket da jeg for en uges tid siden hørte noget der puslede over i brændeskuret ved skumringstid. Et lille pindsvin var vågnet af sin vintersøvn, noget tideligere en normalt fordi vejret har været så mildt. Men da der ikke er så mange snegle og andre lækkerier fremme endnu, skyndte jeg mig at sætte noget katte tørfoder ind under en af pallerne i sikkerhed fra matriklens tre katte. Jeg satte en ekstra vandbeholder frem til den lige uden for brændeskuret.
Vand til pindsvin
Det er meget vigtigt at man ikke giver pindsvin mælk, de får dårlig mave og kan blive meget syge. Det er også en god ide med mange små lave fuglebade i haven, så den har mulighed for at få vand. Vigtigst er at man lader kvasbunker mm liggende i rolige kroge af haven, så pindsvinet kan bo i fred og ro.
Pinde Pindsvin
Det lille pindsvin i brændeskuret, har fået navnet: Pinde. Den har været ude og spise fast hver aften ved skumrings tid. Jeg fodre inden mørket falder på, så maden står klar, når Pinde vågner. Men da vi forleden så at Pinde var ude og rumsterer rundt ved højlys dag ude i brændeskuret, blev jeg alligevel lidt nervøs. Derfor fandt jeg handsker og en kurv frem og tog forsigtig Pinde op og satte den i kurven. Jeg hentede køkkenvægten og vi fik vejet Pinde. Den vejede 560 gr, men for en sikkerheds skyld gik jeg ind og ringede til Pindsvinevennerne. Jeg fik at vide at jeg bare skulle forsætte med at fodre godt, da den har en del at indhente oven på vintersøvnen. Vægten var rigtig fin sagde de, så jeg håber at det er min foreløbig fodring, der har sat sine spor mht. vægten.

Nu kan jeg så bare håbe at Pinde et hun pindsvin og at den vil blive boende i brændeskuret for det kunne være så hyggeligt at opleve små stiklinger i haven en gang til august.

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri