vildtliv

Vores honningbier

Arkiveret i ,,,

I det sene forår ankom vores honningbier. Ja, helt vores egne er de nu ikke. Det er min svigerfar, Martins honningbier. Men han har dem stående hos os i en fin bigård, som han har lavet til de to stader som står i det ene hjørne af haven.

Bigården
Det har været rigtig spændende at få bier i haven. Det er helt terapeutisk, at stå og iagttage de små flittige bier, når de pendler ind og ud af staderne. Selve bigården er omkranset af et pileflet hegn som kan åbnes fortil. Højden på hegnet tvinger bierne til hurtigt at flyve op ad, så man ikke bliver fløjet ned af bier. Når solen skinner på staderne, er der en meget høj summen, som kan høres et par meter derfra.
Bigården 2
Jeg har været med fra starten, når bierne skulle tilses. Selvom jeg ikke har gået på biskole som Martin, har jeg både læst og set film om bier. Jeg kalder mig selv for ”Biassistenten” og selvom man ikke behøver at være to, når man skal tilse bierne, så er det nu meget hyggeligt. For det er meget rart at have lidt øvelse, hvis jeg selv skal tilse bierne.
Honning 1
Spændingen ved at have bier er jo først og fremmest om hvordan honning høsten ser ud og så selvfølgelig hvordan bi familierne har det. Højdepunktet er når man ser dronningen. Vi fører en logbog hvori alt noteres ned, hvilket er rigtig smart. For så kan man altid læse om årets gang i staderne og om det gik godt eller dårligt.
Slyngning af honning tavler
Vi er rigtig heldige at have to rolige bi familier. Når der bliver åbnet op for staderne er der en sværm af bier, men bare vi forholder os rolige, så er bierne også rolige. Jeg er heldigvis ikke blevet stukket endnu.
Honning på glas
Salg af honning
Forleden blev den første honning tappet på glas og idag blev honningen sat tilsalg ude ved vores indkørelse. Martin har istandsat et gammelt Trug stad hvori honningen skal stå. Det bliver spændende at se hvor meget der bliver solgt af vores lækre honning.

Louise

1 Kommentarer

  1. Pia Marianne/July 28, 2014

    Altså! Hvor må det bare være spændende at følge med i – jeg er helt misundelig 🙂

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri