frugt haven

Brombær høst

Arkiveret i ,

Vi er så heldige at have vores “eget” brombær krat nede i baghaven, som vi “låner”. Brombær høsten er startet meget tideligere i år og vi har allerede gemt mange kg bær i vores fryser, høstet på kun en busk.

Brombær høst 2014
Når det gælder brombær, skal planten holdes under skarp kontrol med beskæresaksen. Da den ellers lyn hurtigt kan overtage alt og det kan tage tid at komme den helt til livs. Hvis man ikke ligefrem bruger gift for at blive den kvit. Derfor er jeg glad for at den kun findes enkelte steder på vores grund hvor den godt må brede sig.
Brombær høst 2014 2
Brombær har det jo med at ”gemme” på sine bær og det kan til tider være svært at komme til hvis ikke man vil rives til blods af dens modbydelige torne. Derfor beskærer jeg den løbende med hård hånd.
Bi i brombær
Jeg giver også brombærbusken lidt strøelse iblandet lidt hønsemøg fra hønsehuset en gang om året og det syntes den at kunne lide. Udover at spise bærrene direkte fra busken, når man er ude på en lille havevandring. Bruges de fleste af bærrene til marmelade og desserter.

Især i år skal en stor del af bærrene bruges til en stor fest senere på året.

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri