pryd haven

Nedklipning af stauder

Arkiveret i ,

En måde at holde styr og orden i havens staudebede, er ved nedklipning af stauder. På denne måde kan man holde igen på de stauder som elsker at selv så sig, men det giver også friskt nyt løv at kigge på.

Jeg hørte første gang om nedklipnings teknikken på Claus Dalbys blog og jeg har siden hen benyttet mig af metoden hver sommer. De stauder jeg klipper ned er: Akeleje, Lodden Løvefod, Storkenæb, Lungeurt og Staude Salvie. Det kan virke ret brutalt sådan at klippe en stor og fyldig staude ned der måske stadig har et par blomster tilbage. Men hvis man ikke ønsker at have lidt kontrol med hvad der må selv så sig, så gælder det om at klippe ned når blomsterne begynder at stå med frøstande eller bliver brune som det gælder for Lodden Løvefod.
Nedklipning af stauder 1
Med min beskære saks går jeg i gang med at klippe de omtalte stauder i bund. Det kan godt se lidt brutalt ud dagene efter. Men der vil hurtigt komme nyt løv og nogen gange kommer der også en mindre blomstring senere. Når nu stauderne er klippet er der god plads til at få ordnet evt. bed kanter eller måske få fjernet lidt ukrudt og visne blade som har gemt sig.
Nedklipning af stauder 2
Der hvor stauderne godt må brede sig, bliver de selvfølgelig ikke klippet ned. Her skulle de gerne hjælpe med at bekæmpe f.eks. ukrudts problemer. På billedet nedenunder er det storkenæb som blev klippet ned for en uges tid siden og de er allerede godt på vej igen.
Nedklipning af stauder 3

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri