pryd haven

Påskeklokker

Arkiveret i

Jeg elsker når foråret kommer og Påskeklokkerne endelig viser deres smukke hoveder frem. Man skal næsten helt ned og ligge for at se deres smukke ansigter. Men det gør jeg gerne, for de er så fine hver især.

Påskeklokker
I 2011 var jeg med min svigermor på besøg hos Gartneriet Spiren som er et slaraffenland, når det gælder Påskeklokker (Helleborus Orientalis). Række op og række ned stod den ene klokke skønnere end den anden. Så det var virkelig svært at vælge, for jeg fandt hele tiden en plante som så endnu bedre ud end den jeg lige stod med i hånden. Jeg gik derfra med to dobbelte Påskeklokker, jeg kunne såmænd have valgt endnu flere, men som ny ud i have og planter tænkte jeg at det nok var bedst at starte i det små og hvis planterne så viste sig at trives, så kunne man jo altid komme tilbage efter flere. Jeg tror at den ene gik til, men den anden klokke trives virkelig i surbundsbedet og i år er den helt imponerende at se på med et væld af yndige blomster.
Påskeklokke 2
Jeg har senere været så heldig at overtage de to påskeklokker som min svigermor købte. De ville ikke rigtig gro i hendes have, heldigt for mig.
Påskeklokke 2a
Svigermors påskeklokker står i samme surbundsbed. En fin enkel Påskeklokke i sart rosa med flot mørk lilla midte. Den er der virkelig kommet gang i, og i år er der pænt med blomster på.
Påskeklokke 3
Den anden påskeklokke er en dobbelt mørke lilla, som kun har een stængel med fire blomster på. Den ser ikke ud af meget, men jeg er sikker på at den nok skal blive lige så fin som de to andre med tiden.
Påskeklokke 3a
Når blomsterne takker af kommer der det flotteste grønne blanke løv. Jeg klipper sidste års løv af i februar og dækker med gran indtil at knopperne har vist sig. Det kommer lidt an på om vinteren er mild eller hård. Hos Gartneriet Spiren har de nogle fine pakkeløsninger på bla. Påskeklokker og jeg tror at jeg i år vil skrive Påskeklokker på min ønskeseddel. For jeg MÅ bare have flere af de skønne klokker i min have.

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri