pryd haven

Skønne Constance Spry

Arkiveret i

En af mine rosen darlings er den skønne rose, Constance Spry. En vaske ægte primadonna, som tilhører den engelske Austin familie. Jeg forelskede mig i Constance Spry tilbage i starten af 2010, hvor jeg så hende for første gang på Claus Dalby’s blog.

Det var kærlighed ved første blik og jeg bestemte mig hurtigt for at når vi flyttede, skulle der plantes en sådan skønhed i vores have. Jeg bestilte to stk roser fra Rosenposten i sensommeren 2010 og valgte den klatrende model og så straks for mig, at Constance Spry med tiden (forhåbentlig) ville dække næsten hele gavlen på den gamle staldbygning.
Constance Spry 3
Der voksede dog en gammel rød klatre rose op ad gavlen i forvejen. som fik lov til at blive stående, indtil der kom gang i de nye roser. I efteråret 2011 valgte jeg dog at fjerne den helt. For jeg ville kun have et lyserødt flor på min gavl fremover.
Constance Spry 5
Da de nye roser i løbet af sommeren sendte sine lange skud afsted, var jeg meget omhyggelig med at binde skuddene ned til vandret position. Det er et tip som jeg har læst om på Claus Dalby’s blog. Når man binder roser ned, skyder de nemlig fra alle de sovene øjne. På den måde får man et endnu større blomsterflor. Selve blomstringen måtte jeg dog tålmodigt vente med til i 2012 og jeg blev ikke skuffet. Et fint lille rosa blomsterflor prydede det nederste af gavlen. Desværre har jeg ikke noget billede fra den første blomstring det år.
Constance Spry forår 2013
De to primadonnaer voksede stødt videre og jeg fortsatte med at binde grenene ned. Sidste år kvitterede de begge med en smuk blomstring og var kommet et pænt stykke op i højden. Det er altså fascinerende at tænke på, at så tynde grene kan gemme på de smukkeste rosenhoveder.
Constance Spry 2
I år har de virkelig givet den gas med den ene rosen knop efter den anden. Trods der har været stort luseangreb og ikke et helt så flot løv som sidste år, da det jo har været tørt trods vanding fra min side. Så er de virkelig imponerende i år. De er klatret 3 m op i højden og ville gerne længere op, hvis de fik lov. Men jeg syntes det er rigeligt for mig at stå på en stige i 3m højde, når der skal Dead-heades én gang om ugen.
Constance Spry 2014
Constance Spry er smuk i alle stadier, fra den lille spæde knop til den falmende afblomstret rose. Blomsterhovederne ligner pæoner og så er der en vidunderlig duft af myrra i haven, når hun blomstre. Eneste minus er, at hun desværre ikke remonterer. Men jeg tilgiver hende gladeligt, selvom hun kun er på ”kort” visit.

Louise

1 Kommentarer

  1. Pia Marianne/June 12, 2014

    Vildt flot, din gavl! Og spændende teknik! Den har jeg ikke hørt om før, det må prøves – jeg har allerede et par forsøgskaniner i tankerne 🙂

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri