diy

DIY flæsepude

Arkiveret i ,,

Nye puder kan hurtigt friske op i hjemmet. Derfor blev jeg inspireret, til at lave en DIY til en yndig flæsepude af et gammelt gardin.

Når jeg bruger symaskinen, så er det sådan til husbehov. Derfor er min DIY også rimelig basic ang. Fremgangsmåden. Så hvis du har en bedre metode? så bruger du selvfølgelig bare den. Når jeg skal finde materialer til mine kreative sy projekter, kan jeg godt lide at genbruge gamle slidte lagner, duge, aflagt tøj og så blande det med lækkert nyt stof.

Til denne flæsepude har jeg brugt et gammelt lagen, samt et Ikea gardin der var krøbet alt for meget i vask. Det er jo sjovest når man forholdsvis billigt kan lave noget nyt til hjemmet, uden at det behøver koste en formue.

Lad os så komme igang!

Materialer:
1 monterings pude (Jeg brugte en 40cm x 40cm pude)
Stof til selve pudebetrækket
Stof til flæserne (det skal helst være et par meter i længden, da der går en del til flæserne)
Saks
Knappenåle
Sytråd
Symaskine
Strygejern og bræt

1.
Start med at klippe et stykke stof (40cm x 40cm +2cm sømkant) ud til forsiden af puden. Klip 2 ens stykker til pudens bagside (40cm x20cm + 2 cm sømkant) Da pudeåbningen kan ”gabe” bagpå, når man har puttet monteringspuden i betrækket. Kan man lave en lukning med overlap (kuvert lukning) i stedet. Men den ide kom jeg først på bagefter.
DIY flæsepude 1
Lav et ombuk på de to bagstykker (dobbelt ombuk, hvis det skal være ekstra pænt) så du får en pæn åbning og sy en stikning. Når de tre stykker til puden er klar, er det tid til at lave flæserne.
DIY flæsepude 2
2.
Riv laange strimler af dit valgte stof til flæserne. Jeg lavede 5cm brede strimler til min pude, men de kan sagtens være smallere. Jeg brugte i alt syv strimler til min pude, men vil anbefale at man laver 5 strimler da det kan være svært at sy puden sammen til sidst hvis flæserne går for langt ud mod kanten.
Tag 1 strimmel og sy hele vejen ned i langs midten af strimlen med lang stinglængde. Når du har syet alle strimlerne, kommer vi til det sjove. Tag 1 strimmel og træk forsigtigt i undertråden samtidig med at du rynker stoffet. Pas på at du ikke knækker tråden. Rynk nu resten af strimlerne.
DIY flæsepude 3
3.
Tag nu forstykket til puden og sæt flæserne fast med knappenåle hele vejen ned. Som nævnt i punkt 2. Så lad der være 1-2cm frit ud til kanten i pudens sider, da det gør det nemmere at sy betrækket sammen til sidst. Klip evt. overskydende tråd og flæser af.
DIY flæsepude 4
DIY flæsepude 5
4.
Så er det blevet tid til at få samlet delene til et nyt fint pudebetræk. Læg forstykket med flæserne opad og lig nu de to bag stykker (med bagsiden op) ovenpå. Sæt det hele godt fast med nåle og sy en stikning hele vejen rundt. Afslut med at zig zagge kanten så det ikke trevler. Inden du vender dit fine nye pudebetræk kan du klippe en lille smule af hjørnerne, da dette gør det nemmere at få pudens hjørner helt ud, når betrækket skal vendes.
DIY Flæsepude 7DIY flæsepude 8
5.
Nu har du et yndigt pudebetræk med masser af flæser. Så skynd dig at komme din monteringspude i, sæt puden i din ynglings stol eller sofa og betragt dit fine mesterværk. TIP! Det ser også sødt ud med flæser på aflange puder.
DIY flæsepude 10

God fornøjelse!

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri