diy

DIY frugtflue fælde

Arkiveret i

Hvis du også har oplevet en invasion af små frugtfluer i dit køkken? Så har jeg en super nem DIY på en frugtflue fælde der virker.

Forleden havde en overmoden pære og et par tomme øl dåser tiltrukket en masse små frugtfluer. Så derfor lavede jeg straks en nem hjemmelavet fælde. Det tog højst 4 timer efter fælden var lavet, så var de alle fanget i fælden og jeg var frugtfluerne kvit.

Materialer:
Et gammelt syltetøjsglas
1 dl øl eller æbleeddike
Et par dråber opvaskemiddel
Et stykke husholdningsfilm
Et par elastikker
Et grill spyd, strikkepind eller andet til at lave huller med

1.
Hæld 1 dl øl eller æbleeddike i syltetøjsglasset og kom lidt opvaskemiddel i bagefter. Ryst glasset let så det blandes. Det skal ikke skumme.

2.
Sæt et stykke husholdningsfilm stramt over glassets åbning og hold det på plads med et par elastikker.

3.
Lav nu nogle huller i filmen, som ikke må være for små, men heller ikke for store så frugtfluerne kan slippe ud igen. Sørg for at filmen sidder stramt.

4.
Stil din fælde der hvor frugtfluerne er og vent. Inden længe er de første fluer gået i fælden. Hvis frugtfluerne prøver at sætte sig på væsken, synker de i og drukner lige med det samme. Når du er blevet frugtfluerne kvit er det nemt blot at hælde indholdet ud i vasken. Husk at skylle vasken godt efter, så der ikke er noget nyt de bliver tiltrukket af.

Her kan du se de frugtfluer som gik i min fælde.
Frugtflue fælde
Så prøv at lave fælden, næste gang du har fået besøg af frugtfluer.

God fornøjelse!

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri