diy

DIY sylteglas sæbedispenser

Arkiveret i ,

Jeg har længe kigget på alle de fine hjemmelavet sæbedispensere på Pinterest der er lavet af de fine amerikanske Ball sylteglas. Derfor gik jeg i kælderen og fandt et brugt sylteglas frem, så jeg også kunne lave min egen sylteglas sæbedispenser.

Den hjemmelavet sæbedispenser er hurtig at lave. Det der tog mest tid var faktisk at male låget, da det skulle have et par omgange for at dække helt. Den fine sæbedispenser er rigtig sød som f.eks. værtindegave.

Materialer:
Flyende sæbe
1 pænt sylteglas med låg. Gerne med enten skrift eller motiv på glasset
1 pumpe fra en tom sæbedispenser, renset for gammel sæbe
En syl eller lignende
En hammer
En spids tang
Lim (jeg har blot brugt min limpistol, men en form for vandfast lim er at foretrække)
Hobby akryl farve samt en pensel
En saks
Et stykke papir og en blyant
En gammel avis eller andet til at beskytte dit bord når du arbejder.

1.
Start med at tegne omriset af låget på et stykke papir. Klip cirklen ud og fold det til en kvart. Fold papiret ud igen og placer det oven på syltelåget.
diy sæbedispenser 1

2.
Placer sylen i midten af papircirklen og pres med håndkraft eller med brug af en hammer, sådan så du får lavet et mærke i midten af syltelåget. Fjern papiret og bank hul i låget ved hjælp af hammeren.
diy sæbedispenser 2

3.
Brug nu den spidse tang til at gøre hullet større. Men husk at det kun lige skal være stort nok til at sæbepumpen kan komme igennem og sidder nogenlunde fast. Vend låget om og bank forsigtigt de bøjede kanter flade. Skru dernæst låget på glasset og se om der evt. skal klippes lidt af længden på pumpen.
diy sæbedispenser 3diy sæbedispenser 4

4.
Fjern sæbepumpen igen fra låget og mal nu låget med din valgte hobby akryl farve og lad låget tørre inden du går videre. Når låget er tørt sætter du pumpen på igen og limer kanten på undersiden af låget.
diy sæbedispenser 5diy sæbedispenser 6

5.
Når limen er tør kan der hældes flydende sæbe i sylteglasset. Skru låget på og ta da! En fin sæbedispenser i ægte landlig stil.
diy sæbedispenser 7

God fornøjelse!

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri