interiør

Juleinspiration

Arkiveret i ,,

Måske har du allerede styr på det med juleoppyntningen? eller måske er du en af dem som nøjes med at hænge lidt pynt op ad gangen? Måske står du og savner lidt juleinspiration? I så fald har jeg fundet nogle billeder frem, fra de sidste par år af både min indendørs jul og den ude fra haven. Måske de kan inspirere dig til lidt mere julestemning?

Lad os starte ude i haven. Jeg er især glad for den nordiske jul, altså den hvor man bruger masser af naturmaterialer, som gran, kogler, mos, smukke røde æbler som Pigeoner og Ingrid Marie, de smukke hvide juleroser (som man passende kan grave ned i haven bagefter), zink potter, gamle trækælke og så masser og masser af lanterner og julelys. Den er jeg blevet rigtig glad for så det er den stil jeg bruger når jeg pynter op både ude og inde.
Lærkehjerte
Så vidt det er muligt laver jeg lidt nye opstillinger hvert år. Men jeg kan også godt lide at holde fast i nogle faste opstillinger. Som feks denne søde dørkrans lavet af lærkegrene bundet forsigtigt om et metaltråds hjerte jeg selv har lavet. I år hænger den igen på vores dør, dog bare med et nyt sløjfebånd. Jeg har et fast sted i værkstedet hvor den hænger og venter resten af året.
God Jul
Zink spande fyldt med forskellige slags gran og kogler er altid kønt at se på og så kan man passende lade dem stå til langt efter jul.
Juleroser
Den smukke hvide julerose er blevet et fast indslag i min have hvert år og min samling af juleroser i haven vokser år for år.
20141202_153917
Gamle fine trækælke er også rigtig fine at bruge i små opstillinger, Jeg har i år købt en lille sød gammel trækælk, som dog ikke får lov til at stå ude, men som skal pynte indenfor i huset i år.
Gammel kælk
Indenfor skal der selvfølgelig også være fint med forskelligt julepynt. kagehuset er et must, og jeg prøver så vidt muligt at lave forskellige huse hvert år. Sidste år bagte jeg også peberkage hjerter til at hænge op og det skal jeg også bage igen i år.
Kagehus 2013
Peberkagehus med lys
Gran er så fint et materiale at pynte med. Jeg kan godt lide at bruge både fyr og blågran sammen med lærkegrene og kogler, når jeg skal pynte de hvide møbler op.
IMG_1553 7
IMG_1556 9
Jeg er rigtig glad for den røde jul, så længe den ikke bliver alt for pang rød. Den røde Amaryllis den smukkeste juleblomst for mig. Jeg sætter altid et par blomster i de fine gamle fajance kander sammen med lidt gran. Røde Amaryllis og røde jule æbler i gamle bageforme, så kan det ikke bliver mere julet syntes jeg.
IMG_1542 6
IMG_1452 2

Jeg håber at du blev inspireret, til måske at prøve noget nyt?

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri