interiør

Ny malet karlekammerskab

Arkiveret i

I weekenden fandt jeg malergrejet frem og kastede mig over vores gamle afsyrede karlekammerskab. Jeg har længe gerne villet give det en makeover og i går stod mit ny malede karlekammerskab færdigt.

Jeg vaskede skabet ned i grundrens og rent vand og så fik det to gange grunder. Når man maler på fyrretræ, nyt som gammelt, kan knasterne slå igennem hvis man ikke giver dem engang lak, men det viste sig kun at være meget lidt. Inden jeg gik i gang med grunderen, havde jeg fundet en fin lille messing knage som jeg valgt at sætte på karlekammerets ene side. På den måde kan jeg hænge forskellige former for dekoration, som det nu passer sig efter årstiden.

Da grund malingen var tør, gik jeg i gang med en mat råhvid maling. Jeg valgte at give skabet en gang silkemat lak til slut, fremfor at bruge en højglans maling. For at det ikke skulle blive for ”fint” i overfladen, har jeg kun brugt pensler til at male det med. Det giver et mere rustikt look, når man kan fornemme penselstrøgene på skabet.
Karlekammerskab 1
Jeg håbede at der ikke ville slå yderligere farve igennem fra det afsyrede karlekammerskab. Det fik 3 gang maling. Men jeg måtte efter tredje gang indse at der kom lidt ”skjolder” hist og pist på skabet. Eftersom jeg ikke ville starte om igen, har jeg blot ladet det være. Det giver faktisk mere liv og en rigtig fin patina til skabet. Og efter at have gået og kigget på det i et par dage, så jeg er ganske tilfreds med mit slut resultat.
Hvidt karlekammerskab 2
Som altid, er det sjovest når man kan ”pynte” sit nye møbel op. Jeg satte to gamle kander, en gammel dåse og et gammelt vindue oven på karlekammerskabet. Nogle små kageforme til fyrfadslys blev der også plads til. På den lille knage har jeg hængt et fint metal skilt, som jeg har købt for nyligt. Ved siden af skabet står også den gamle dukkevogn, som i sommerhalvåret bruges til plantekumme for et par lyserøde Pelargonier.
Hvid malet karlekammerskab
Inden længe skal jeg i gang med at pynte op til jul og jeg glæder mig til at bruge karlekammerskabet til at lave et fint jule stilleben i år.

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri