køkkenet

Hjemmelavet æblemos

Arkiveret i ,

Ingen vinter, uden at have fyldt fryseren op med hjemmelavet æblemos. Sidste år lavede jeg 16 liter æblemos. I år vil jeg dog ikke lave nær så meget. Da fryseren allerede næsten er fyldt op med andre lækre sager. Som f.eks. vores hjemmelavet æblemost og mine lækre hjemmelavet æbletærter.

Æblemos 1
Det er jo ingen sag at give sig i kast med at lave æblemos. Skræl æblerne og skær dem i tern og kom dem i en rummelig gryde. Tilsæt en lille sjat vand og find alle dine brugte vanilje stænger frem som du har husket at gemme. Bring gryden langsomt i kog og lad det simre til æblerne er møre. Nogen kan bedst lide at der er store stykker æble i deres mos andre vil have den uden ”klumper”.
Æblemos 2
Min familie kan bedst lide mosen uden alt for mange klumper. Dog blender jeg den ikke. Man skal passe på at det ikke brænder på i bunden, så man må være lidt over den. Hvis æblerne ikke afgiver meget væde, kan jeg godt spæde op med lidt mere vand undervejs.
Æblemos 3
Når æblemoser er som den skal være i konsistens. Bliver den smagt til med lidt sukker, hvis den da behøver noget overhovedet. Så hælder jeg den på plast bøtter og sætter dem til afkøling over i værkstedet. Når æblemosen er blevet ”kold” sætter jeg et mærkat med dato på og stiller dem i fryseren.

I år blev det til 8 liter gylden æblemos.

Louise

1 Kommentarer

  1. Jonas Dueholm/December 28, 2013

    So delicious 🙂

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri