køkkenet

Opskrift på æbletærte

Arkiveret i ,,

Hvert efterår sætter jeg en hel dag af til at lave en masse æbletærter, som bliver gemt i fryseren. Min opskrift på æbletærte er meget simpel og det er dejligt at man lige kan hive en delvis færdig æbletærte op og bage den færdig i ovnen, uden at man skal ”rode” hele køkkenet til.

Når jeg laver æbletærter til fryseren, bruger jeg altid de dybe aluforme. Der kan nemlig være ekstra meget fyld i så tærten bliver ekstra god. Men andre alm tærteformer kan selvfølgelig bruges, hvis man ikke lige vil lave så mange æbletærter. Jeg laver altid tærtedejen dagen før, da jeg laver 12-15 æbletærter ad gangen.

Læs hele opskriften inden du går igang!

Æbletærte 1
Opskriften er til 1 æbletærte.

Tærtedej

Ingredienser:
175 gr smør
250gr hvedemel
1 nip fint salt
50 gr sukker
50 gr flormelis
1 let pisket æg
2 spsk. Vand eller fløde

Kom hvedemel, salt, sukker og flormelis i en skål og ”pisk” det sammen med et piskeris. Kom smørret i og smuldre det ud i melet.

Tilsæt det pisket æg samt vand (eller fløde) og ælt dejen sammen. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis den skulle være meget klistret. Men pas på ikke at bruge for meget mel. Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet til næste dag.

Tærtefyld

Ingredienser:
Æbler (2-3 store eller 3-4 små)
Kanel sukker
Evt. Kardemomme
Desuden skal du bruge en dyb tærteform
Bagepapir
Kagerulle
Lidt hvedemel
Lidt blødt smør
1 spsk. sukker (gerne perlesukker)
1 lille håndfuld hk. hele mandler.

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 195 C (Jeg bruger ikke varmluft)

Tag tærtedejen ud af køleskabet 10 min før brug. Drys et stykke bagepapir med lidt mel og rul tærtedejen ud til en cirkelform. Det er vigtigt at du ikke laver bunden for tyk, men ej heller for tynd. Da du skal bruge det overskydende dej til et tærtelåg.

Vend tærtedejen med bagepapiret hen over formen og træk papiret af. Fordel dejen pænt i formen, og skær det overskydende dej af. Dette skal gemmes til låget. Sæt formen i køleskabet til du har gjort æblefyldet klart.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tyndeskiver. Fyld tærteformen godt op med æbleskiver til de danner en lille forhøjning. Drys nu kanelsukker evt. tilsat lidt Kardemomme ud over æblestykkerne (Jeg bruger nok en 3-4 spsk. kanelsukker pr. tærte)

Rul den sidste rest tærte dej ud på bagepapiret og vend det over den fyldte tærte. Pres kanten sammen og børst evt. overskydende mel væk.

Hvis tærten skal bages nu? Smøre du låget let med lidt blødt smør, drysser ca. 1 spsk. Perlesukker ud over tærtelåget. Til sidst drysser du de hakkede mandler over.

Hvis tærten derimod skal fryses ned? Skal du vente med at komme “topping” på. Pak tærten godt ind i film og dernæst folie. Kom tilsidst tærten i en frysepose, luk og skriv dato på inden du kommer æbletærten i fryseren.

Sæt tærten på et stykke bagepapir på bagepladen og bag den midt i ovnen i ca. 1 times tid. Lad tærten afkøle lidt inden den spises og server den med flødeskum, creme fraiche eller en god vanilje is til.

TIP! Lad den frosne æbletærte tø natten over i køleskab inden du bager den og glem ikke at komme “toppingen” på inden den kommer i ovnen.

Velbekomme!

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri