køkkenet

Opskrift på fastelavnsboller

Arkiveret i ,

Denne opskrift på fastelavnsboller er nok den bedste jeg har prøvet. Blot fordi de hedder fastelavnsboller behøver man ikke kun at lave dem til Fastelavn, de er så gode at de sagtens kan nydes på en sommerdag. Ja, faktisk hele året er de gode vil jeg sige. Fastelavnsbollerne er fyldt med en dejlig hjemmelavet vaniljecreme, Men de kunne ligeså godt blive fyldt med flødeskum vendt med friske bær, når de er bagt.

Vil man have vaniljecreme i sine fastelavnsboller, skal denne laves først, så den kan nå at køle af og blive fast. Kom æggene i en skål med varmt vand inden brug, så er det nemmere at dele blomme og hvide for sig.

Vaniljecreme

Ingredienser:
4 dl mælk
4 æggeblommer
25 gr maizena
25 gr sukker
1 tsk vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang

Fremgangsmåde:
Æggeblommer og maizena røres sammen i en skål

Mælken varmes op i en lille gryde (ca.2L) Sukker og vanilje tilsættes og der røres til sukkeret er opløst. Når mælken er lun, hældes halvdelen i æggemassen og der piskes godt.

Når resten af mælken er ved at koge, blandes det med æggemassen og det hele hældes tilbage i gryden. Pisk nu til cremen tykner. Fjern gryden fra varmen og hæld vaniljecremen op i en dyb tallerken og dæk til med film. Stil cremen på køl indtil den skal bruges.

Vaniljecremen kan vendes med flødeskum hvis man vil bruge den i f.eks. en lagkage.

Fastelavnsboller

Ca. 18 stk
Ingredienser:
100 gr sukker
50 gr gær
2,5 dl mælk
2 æg
2 tsk groft salt
350 gr smør blødt
Hvedemel
Æg til pensling

Fremgangsmåde:

OBS! Dejen er noget fedtet, så den kan efterlade “fedtpletter” på bordpladen, hvis man har en bordplade af træ. Alternativt kan man ælte og rulle dejen ud på en voksdug.

Varm mælken så den bliver lun. Rør gæren ud i mælken og tilsæt æg, salt, sukker og smør. Rør det godt sammen og tilsæt derefter hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være let klistret. Være hellere tilbageholdenede med hvedemelet, frem for at gøre dejen mere tør. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 200 C og ælt dejen let. Tag dej fra som til alm. boller + lidt mere. Flad eller rul dejen lidt ud, men pas på dejen ikke bliver for tynd, så cremen bryder igennem under bagningen.

Kom 1 tsk. af den kolde vaniljecreme i midten og luk dejen godt omkring. Stil fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir med “lukningen” nedad.

Lad bollerne hæve i ca. 10 min før de pensles med pisket æg. Bag Fastelavnsbollerne en plade ad gangen i ca. 15-20 min Når bollerne er bagt skal de blot køles af inden de pyntes med glasur og evt krymmel.

Velbekomme!

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri