køkkenet

Opskrift på nemme brændte mandler

Arkiveret i ,

Ingen jul uden søde lækkerier og noget af det bedste jeg ved, er brændte mandler. Så da jeg faldt over en opskrift på brændte mandler lavet i mikrobølgeovnen på denne gode madblog, måtte jeg bare prøve det.

Brændte mandler i mikrobølgeovnen lyder måske skørt. Men det er noget af det nemmeste og det tager ikke mere end 15 min, så har du de lækreste brændte mandler lige til at guffe i sig. Jeg har ændret lidt på mandel mængden i den oprindelige opskrift, og så har jeg givet mine brændte mandler et drys med florsukker, men det kan selvfølgelig undlades. De her mandler har også den fordel at de klistre ikke så nemt til een stor klump. Selv efter et par dage i en plastbøtte er de ikke klistret sammen. Hvis de da får lov til at ligge så længe. For når først familien har fundet ud af at der er brændte mandler i huset, så får de hurtigt ben at gå på.
Brændte mandler i pose
Står du og mangler nogle nemme spiselige gaver til en hyggelig julehilsen? Så er de her brændte mandler perfekte. Fyld søde papirsposer med de hjemmelavede brændte mandler, og pynt med bånd og gran. Papirsposer kan købes i hobbyforretninger eller de kan købes på nettet her.

Opskrift på nemme brændte mandler

Ingredienser:
300 gr hele mandler
8 spsk rørsukker
3 spsk. koldt vand
2 tsk. vaniljesukker
1 1/2 tsk. kanel (kan undlades, hvis man ikke er til kanel)
1 dl florsukker (kan også undlades)
Derudover skal du have en bageplade med bagepapir parat.

Husk at passe på, når man har med smeltet sukker at gøre!!!

Fremgangsmåde:
Tag en dyb glas skål som kan tåle at komme i mikrobølgeovnen. Brug IKKE en skål af plast! Kom alle ingredienserne i skålen og bland det hele godt rundt, til alle mandlerne er blevet “våde” af sukker blandingen.

Sæt skålen i mikrobølgeovnen og start den på højeste effekt i 2 min. Tag skålen ud og rør rundt med en ske. Sæt skålen tilbage i mikrobølgeovnen og kør i 1 1/2 min. stadig på højeste effekt. Igen tager du skålen ud og rører rundt.

Nu gælder det om kun at give mandel blandingen 15-30 sec ad gangen da vi jo ikke vil have at det hele brænder på. Husk at tage skålen ud og rør rundt
(Jeg giver min mandler ca. 4-4 1/2 minut i alt)

Mandlerne er færdige, når fugten fra sukkeret forsvinder, når du røre rundt i blandingen og det hele bliver lyst og tørt. Brug en hulske til at tage mandlerne op med og ryst overskydende sukker fra. Fordel mandlerne i et lag på bagepladen og lad dem køle lidt af.

Når mandlerne er lettere afkølet hældes de over i en skål med florsukker og de vendes godt rundt. Kom alle mandlerne i en sigte og sigt overskydende florsukker fra. Hæld dem tilbage på bagepladen og lad mandlerne køle helt af, hvis man kan vente så længe.

Opbevar mandlerne i en plastbøtte eller spis dem med det samme.

Velbekomme!

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri