køkkenet

Opskrift på hjemmelavet æble sirup

Arkiveret i ,,

Jeg har brugt vores hjemmelavet æblemost til at lave en tyk og lækker gylden æble sirup. Den er virkelig god oven på pandekager, is og yoghurt.

Siruppen kogte stille i 2,5 time og blev reduceret til 1 liter tyk æble sirup. Siruppen har en dejlig karamel eftersmag blandet med æblesmagen. Fremgangsmåden er nem, så hvorfor ikke prøve?
Æble sirup

Æble sirup

Ingredienser:
2 liter ufiltreret æblemost
400 gram rørsukker (du kan bruge hvidt sukker)
En lille sigte
Rene glas, skyllet i Atamon
Valgfrit: Man kan tilsætte ekstra smag som f.eks. vanilje, kanel og kardemomme. I så fald skal du kun bruge stang og kapsler.

Fremgangsmåde:
Kom æblemost og sukker i en gryde og bring det langsomt i kog. Hav en lille skål med koldt vand og en ske klar. Når æblemosten begynder at koge vil urenheder komme til overfladen. Skru ned for varmen, så det blot står og simre. Brug skeen til at fjerne urenhederne med og rens skeen i det kolde vand. Jo mere omhyggelig du er, jo klare bliver din sirup. Tilsæt først nu evt. ekstra smag, da det er mere besværligt at fjerne urenheder når der f.eks. ligger en vanilje stang og flyder rundt.

Lad siruppen simre indtil den har den rette konsistens du ønsker. Den bliver lidt mere fast når den er kold. Du kan lave dråbe prøven undervejs, men pas på du ikke brænder dig. Når siruppen er klar, tager du dine rene glas og placerer den lille sigte i glasset. Hæld siruppen på glas og luk hurtigt glasset.
Obs:
Pas på at du ikke koger din sirup forlænge, for så kan den blive meget hård.

Æble siruppen kan gemmes i op til 6 mdr. i køleskabet. Jeg rører i siruppen med en ske inden brug. Så er den mere flydende.

Velbekomme!

Louise

Skriv en kommentarSkal udfyldes
Skal udfyldes
Valgfri